شورای نگهبان تکلیف کاندیداهای ریاست جمهوری را روشن کرد /فقط صلاحیت ۴۰ کاندیدا بررسی می شود
عباسعلی کدخدایی گفت: چیزی حدود ۴۰ نفر طبق مصوبه شورای نگهبان مدارک خود را به وزارت کشور دادهاند، یعنی بقیه افرادی که مدارک اعلامی را تحویل ندادند اصلا بررسی نمیکنیم چون آن ثبتنام را به رسمیت نمیشناسیم.
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما در مورد تعداد افرادی که تقریبا با مصوبه شورای نگهبان در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبتنام کردهاند گفت: من فردا آمار دقیق تر را اعلام میکنم اما فکر میکنم چیزی حدود ۴۰ نفر طبق مصوبه شورای نگهبان مدارک خود را به وزارت کشور دادهاند.
وی در مورد مدارکی که به شورای نگهبان از سوی وزارت کشور ارسال شده است گفت: مدارکی که قبلاً بود همان دو قطعه عکس و فرمثبتنام بود اما الان با توجه به مصوبه شورای نگهبان مدارک تحصیلی، سوابق کار و عدم سوء پیشینه مدارکی بود که در مصوبه ما داشتیم و افراد ملزم بودند که آن را به شورای نگهبان ارسال کنند.
کدخدایی در پاسخ به این پرسش که گفته بودید نماینده شورای نگهبان در وزارت کشور مدارک افرادی که طبق مصوبه این شورا نباشند را تحویل نمیگیرد اظهار داشت: ما اسامی را دریافت کردیم و طبیعتاً آنچه برای ما اعتبار دارد همان شرایطی است که از سوی شورای نگهبان ارسال شده است یعنی بقیه افرادی که مدارک اعلامی را تحویل ندادند اصلا بررسی نمیکنیم چون آن ثبتنام را به رسمیت نمیشناسیم.
سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: تلاش ما این است که در همین مدت پنج روزه صلاحیت کاندیداها را بررسی کنیم اما اگر شرایط به گونهای باشد که نیازمند بررسی بیشتر باشد طبق قانون ناچار هستیم که مهلت را تمدید کنیم.
وی در مورد اینکه اگر پنج روز اول به نتیجه نهایی برسید چه زمانی اسامی را اعلام خواهید کرد گفت: ما به وزارت کشور اعلام میکنیم و آنها هم یکی دو روز پس از این کار موظف هستند اسامی را اعلام کنند و ممکن است از این تاریخ پنجم و ششم خرداد اعلام اسامی جلوتر بیفتد اما تبلیغات از هفتم خرداد ماه به مدت ۲۰ روز انجام میشود.
کدخدایی در مورد روند اعتراض به احراز صلاحیت ها توسط شورای نگهبان خاطرنشان کرد: در انتخابات ریاست جمهوری اصولاً رد صلاحیت نداریم بلکه احراز صلاحیت است یعنی افراد باید شرایط را واجد باشند تا اعضای شورای نگهبان آنها را برای پست مهم ریاستجمهوری احراز کنند. در مورد اینکه افرادی رد صلاحیت نداشته باشند هیچ گونه اظهارنظری نمیشود و قانون تکلیف نکرده است یعنی به عبارت دیگر افرادی که احراز شوند به وزارت کشور اعلام میکند و نسبت به بقیه افراد ساکت است .
وی ادامه داد: ردصلاحیت به مفهومی که در انتخابات مجلس شورای اسلامی است اینجا نیست اصلا این واژه را ما در انتخابات ریاست جمهوری نداریم اما در انتخابات مجلس شورای اسلامی هست.
برچسب ها
برنامه تیتر, تکلیف کاندیداهای ریاست جمهوری, روند اعتراض به احراز صلاحیت ها, سخنگوی شورای نگهبان, شبکه خبر سیما, شورای نگهبان, صلاحیت کاندیداها, کاندیداهای ریاست جمهوری, کاندیداهای ریاست جمهوری 1400, مصوبه شورای نگهبان, وزارت کشور ارسال نظر (مرتبط با خبر )